– Altid god behandling

Hvorfor er massage godt for dig:

Massage er godt for musklerne

Musklerne udgør en forholdsvis stor del af kroppens totale vægt – nemlig cirka 40 %. Musklerne har nogle vigtige funktioner, der er nødvendige for, at kroppen kan være sund og, vi kan have det godt. Når musklerne arbejder, bliver der frigivet bestemte affaldsstoffer, blandt andet mælkesyre, kuldioxid og urinstof. Disse stoffer bliver automatisk ledt væk fra musklerne via blodkredsløbet og lymfesystemet. Musklerne kan let blive trætte, ømme eller stive, hvis der ophober sig for mange affaldsstoffer. Det kunne for eksempel ske, hvis man sidder for lang tid foran computeren og spænder i nakken, eller hvis man træner for hårdt. Massagen kan være medvirkende til at løsne op i musklerne og minimere ømhed og træthed samtidig med, at de ophobede affaldsstoffer hjælpes væk fra musklerne.

Massage er godt for udskillelsen af affaldsstoffer

Massage er godt for din krop. Det er med til at holde den sund, frisk og leder affaldsstoffer ud. Massagen er med til at øge blodcirkulationen, der transporterer ilt og vigtige næringsstoffer til alle celler i hele kroppen. Når næringsstoffer og ilt er transporteret til cellerne vil affaldsstoffer såsom kuldioxid blive transporteret væk fra cellerne med blodet.

Massage kan også agere primus motor for lymfesystemet. Massagen kan med dens tryk på musklerne sætte ordentlig skub i lymfesystemet, der også spiller en rolle i transporten af affaldsstoffer væk fra cellerne. Man kan sige at lymfesystemet er med til at udrense kroppens celler.

Massage er også godt for huden

Massage er med til at forbedre blodcirkulationen i kroppen, og dermed bliver blodforsyningen til kroppens celler øget. Det betyder blandt andet en forbedret transport af næringsstoffer og ilt til hudcellerne. Massage er dermed indirekte medvirkende til en sundere og mere frisk udseende hud. Huden vil få en naturlig farve og glød og på længere sigt blive mere glat.    

Massage er godt for nervesystemet

Din krop vil ofte føles afslappet under en massage. Din hjerterytme og vejrtrækning vil blive langsommere, dit blodtryk vil falde, dine muskler vil slappe af og produktionen af stresshormoner vil falde. Massage kan altså have en positiv indflydelse på stress og kan være med til at afhjælpe de psykiske symptomer på stress såsom angst, søvnløshed, træthed og spiseproblemer.

Denne afslapningsfase er et respons fra nervesystemet på de massageteknikker, der bliver brugt samt berøringen.

Samtidig vil kroppen også have et mere mekanisk respons på massagen. Massagebehandlinger er med til at få muskler til at slappe af. Massage kan også være med til at reducere nervesammentrækninger. Når musklerne slapper af, vil nerverne ikke længere være sammentrukket, og kan få flere næringsstoffer tilført og derved virke optimalt. Nerverne er med til at sende beskeder til og fra hjernen, hvilket påvirker funktionen af muskler og organer i hele kroppen.

Organer kan også have gavn af en kropsmassage. Når muskler eller nerver ikke fungerer optimalt, kan organerne nogle gange blive påvirket af dette. For eksempel kan smerter i lænden intensivere menstruationssmerter. Massage kan derfor være medvirkende til at forbedre symptomer forbundet med både muskler og organer.

Hvornår kan det ikke anbefales at få massage:

Hvis du har høj feber

Når du lider af feber, er det fordi din krop er i gang med at bekæmpe en sygdom i kroppen. Da massage er med til at øge blodgennemstrømningen i kroppen, kan det virke negativt på din healingsproces. Det kan derfor ikke anbefales at få massage,  når du har feber.

Direkte på udslæt, akne eller betændte hævelser

Massage kan virke irriterende på områder med hævelser, udslæt eller akne, så derfor frarådes massage i sådanne tilfælde på det påvirkede område Dette gælder blandt andet gigthævede led og dermatitis. Hvis udslæt eller betændelser er lokaliseret bestemte steder på kroppen, kan der godt lade sig gøre at massere rundt om, og derved udgå området med inflammation.

På nyt arvæv, friske sår, åreknuder

Ved åreknuder kan massage gøre problemet værre, hvis det udføres direkte der på. Hvis man derimod få let massage ved siden af  eller rundt om åreknuderne, og altid i retning mod hjertet kan det være gavnligt for dig

Hvis du lider af alvorlige sygdomme er det altid en god ide at få din læges godkendelse inden massagen udføres for at være på den sikre side. Det kunne for eksempel være ved lungebetændelse, diabetes, kræft eller HIV.

Husk at drikke masser af vand før og efter en massage  – 1 til 2  glas vand før og efter behandlingen er at anbefale.  Det er en god ide at være opmærksom på din vejrtrækning, mens du masseres; prøv om du kan trække vejret langsomt og dybt, helst ind gennem næsen og ud gennem munden.

Hos amager Massage og Zone terapi tilbyder vi følgende former for massage: fysiologiskmassage eller sportsmassage, hot stone massage, stolemassage, graviditetsmassage og akupressur.